Shopping Cart

Wysyłka w ciągu 1 – 3 dni roboczych | DARMOWA DOSTAWA PRZY ZAKUPACH POWYŻEJ 200 ZŁ

Sekret idealnego rosołu

Rosół z Vigora.

To prosty sposób na pyszny obiad, pełen esencji i naturalnie dobrego smaku. Jeśli chcesz dostawać pochwały przy rodzinnym stole, albo zachęcić dobrym smakiem do jedzenia niejadków to nasze przyprawy służą pomocą.

Jak ugotować rosół?
Rosół jest to wywar mięsno-warzywny, który przygotowujemy z najlepszych gatunków mięs. Warto dodać, że najlepiej, by w rosole znalazły się dwa gatunki mięsa – drób i mięso wołowe.
Jednak jak zrobić rosół, żeby był klarowny i esencjonalny?

Wstaw mięso do zimnej wody i gotuj ta maleńkim ogniu. Kiedy woda zacznie wrzeć to od czasu do czasu zbierz tzw. szumowiny. Do rosołu możesz dodać przyprawy jednak koniecznie zadbaj żeby użyte przyprawy były dobrej jakości. Dlatego polecamy naszą przyprawę do rosołu Vigor. Jesteśmy producentem przypraw z 20-letnim doświadczeniem stąd wiemy jak ważne są w kuchni przyprawowe dodatki.

Nasza przyprawa jest skomponowana w taki sposób, że część naszych klientów nie wyobraża sobie rosołu bez przyprawy Vigor.

Warto dodać, że nasze produkty są bez glutenu dzięki czemu, królowa wszystkich zup będzie bezpieczna dla chorych na celiakię.


Porady jak ugotować rosół.
Dodatkowo podrzucamy rosołkowe pro tipy:

– mięso do rosołu zalewaj zimną wodą i grzej na maleńkim ogniu, wtedy wywar będzie klarowny
– gotuj nawet do 3h i zbieraj „szumowiny” co jakiś czas
– sól i przyprawy dodaj na 10-15 min przed zakończeniem gotowania, warzywa ok 30 min przed podaniem.
– dopraw lubczykiem, liściem laurowym, zielem angielskim lub przyprawą do rosołu Vigor

Ps. Dla bardziej wymagających przyprawa do rosołu występuje też w opcji bez glutaminianu.

Wszystkie przyprawy dostępne w naszym sklepie.

A Ty masz rosołowe wskazówki? Podziel się w komentarzu.